BITCOIN SCHIET TOT $10.800: DIT IS WAT ANALISTEN DENKEN DAT HET VOLGENDE KOMT

Bitcoin heeft zich hersteld na een sterke daling eerder deze week.
Na iets meer dan een dag geleden onder de $10.200 te zijn gezakt, is de cryptografie weer boven de $10.500 gesprongen.
De munt wordt nu verhandeld voor $10.800, na een paar uur geleden een sterke rally te hebben ondergaan.
De munt is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 5% gestegen, terwijl de rally van de Amerikaanse dollar begint af te tappen.

Sommigen spelden de rally op een voortdurende afloop in de futures en opties markten, die er waarschijnlijk voor zorgen dat handelaren hun posities openen en sluiten.
Hoe dan ook, analisten proberen te bepalen wat de volgende stap is voor Bitcoin.

VERPLAATSEN LIQUIDEERT MILJOENEN IN BITCOIN-POSITIES

De recente verschuiving van Bitcoin naar de positieve kant heeft geleid tot miljoenen dollars aan liquidaties in de termijnmarkt voor BTC.

Volgens Skew.com is er in de afgelopen 24 uur ongeveer 12-15 miljoen dollar geliquideerd als gevolg van de hogere verhuizing. Dit zijn statistieken voor de BitMEX-futures markt. Dit suggereert dat er waarschijnlijk tientallen miljoenen meer geliquideerd zijn op andere futuresplatformen en met andere cryptocurrency’s zoals Ethereum.

14 BTC & 95.000 Free Spins voor elke speler, alleen in mBitcasino’s Exotic Crypto Paradise! Speel nu!
Gegevens van ByBt suggereren dat de pomp niet heeft geleid tot overleveringen aan beide zijden van de termijnmarkten.

Alle toonaangevende Bitcoin-futures-markten, inclusief BitMEX, OKEx, Huobi en ByBit, hebben op dit moment allemaal een neutraal financieringspercentage. Dit suggereert dat de prijs van de toekomst rond de spotprijs wordt verhandeld, wat het idee dat geen van beide zijden een hefboomwerking heeft, verder versterkt.

Dit betekent dat Bitcoin duurzaam hoger zou kunnen blijven bewegen, zolang de beweging maar grotendeels spotgedreven is.

BULLISH ALS BTC HERNEEMT BELANGRIJKE NIVEAUS

Analisten zeggen dat de recente stap hoger een bullish breakout was in tegenstelling tot een bearish retest van het verzet.

Een analist deelde de onderstaande grafiek, wat erop wijst dat de recente rally de Bitcoin boven een cruciaal trendniveau rond de $10.550 kan brengen. Het feit dat Bitcoin dit niveau dagelijks herneemt, kan suggereren dat de heersende trend bullish is.

De grafiek laat zien dat de cryptokringen het afgelopen jaar tot twee keer toe op dat exacte niveau zijn gestegen, wat suggereert dat het een punt is om op te letten.

Bitcoin is klaar om dat niveau te heroveren, omdat vanaf het moment van schrijven van dit artikel, een uur voor de dagelijkse sluiting, de cryptocurrency bijna 300 dollar boven die steun zit.