Elon Musk avslår rykten om samarbete med Ethereum

Elon Musk, verkställande direktören för SpaceX har förvirrat kryptomiljön med sin inställning till digitala tillgångar. Men hans senaste tweet antyder att han inte använder en viss cryptocurrency och inte planerar att bygga någonting i dess nätverk också.

Musk avvisar rykten kring samarbete med Ethereum efter ett år

Kryptovärlden har utvecklats både när det gäller global räckvidd och adoption. Började med några få entusiaster, och kryptoindustrin kan för närvarande ståta med en stor följd inklusive regeringspersoner, kändisar och den genomsnittliga Joe. Men några andra har sittat på staketet och fortfarande analyserat sidan att plocka. VD för SpaceX samt Tesla, Elon Musk är en sådan personlighet.

Senare har Musk borstat rykten om hans engagemang i Bitcoin Profit nätverket. Den kanadensiska skådespelaren William Shatner har undersökt frukterna av blockchain-tekniken länge. Skådespelaren fortsatte till och med att symbolisera sina memorabilia på WAX blockchain. Mer än ett år sedan den 10 maj 2019 indikerade Shatner i sin tweet ett samarbete mellan skaparen av Ethereum-nätverket, Vitalik Buterin och Elon Musk. Hans tweet läste,

Detta kom som ett stort slag för Ethereum-gemenskapen när flera medlemmar började översvämma kommentarsektionen. Medan några få medlemmar i Ethereum-samfundet föreslog ämnet avkastningsodling till Musk, tog andra chansen att lämna sina favoritkryptokurser för Teslas VD.

Denna missuppfattning kunde ha drivits av Musks tweet den 30 april 2019. Milliardären tweetade,

Musk föreslog emellertid att han hoppade om samma sak

Musks hållning till cryptocurrencies eller specifikt Bitcoin har varit förvirrande för många. I januari 2020 uppträdde i en podcast, tredje raden Tesla Podcast, föreslog Musk att han var „varken här eller där på Bitcoin.“ Men när författaren till Harry Potter, JK Rowling tycktes vara intresserad av Bitcoin, avslöjade Musk att han hade bara 0,25 Bitcoin, enligt priset på Bitcoin, under presstiden ägde miljardären bara 2 267,42 USD.

Trots att han avslöjade att han ser Bitcoin som ett medium för olagliga transaktioner föreslog han att Bitcoin-whitepaper formulerat av Satoshi Nakamoto var „ganska smart.“