Maar liefst $ 510.000.000 aan Bitcoin geïnjecteerd in Ethereum DeFi in slechts één maand

In de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) hebben investeerders nu in één maand tijd meer dan een half miljard dollar in aan Bitcoin gekoppelde activa gestort.

De DeFi-analyse- en rangschikkingshub DeFi Pulse laat zien dat de hoeveelheid Bitcoin opgesloten in Wrapped BTC (WBTC) is gestegen van 16.472 op 10 augustus naar 49.421 op 10 september, wat neerkomt op een stijging van meer dan 200% in ongeveer een maand.

Bovendien laat DeFi Pulse ook zien dat het aantal BTC in het DeFi-protocol RenVM is gestegen van 2.570 naar 18.731 over hetzelfde traject

Volgens CoinMarketCap is in totaal 49.110 BTC ter waarde van meer dan $ 510 miljoen in DeFi geïnjecteerd in slechts 30 dagen, terwijl Bitcoin op het moment van schrijven rond $ 10.385 handelt.

Bron: DeFi Pulse

Het torenhoge aantal BTC dat in DeFi wordt aangehouden, komt doordat investeerders de sector blijven overspoelen met liquiditeit

Op 2 september steeg de totale waarde opgesloten in DeFi tot een recordhoogte van $ 9,6 miljard. Op het moment van schrijven bedraagt ​​de marktkapitalisatie van de hele ontluikende sector $ 16,35 miljard, volgens DeFiMarketCap .

Ondertussen blijft RenVM naam maken onder de DeFi-menigte terwijl renBTC terrein wint tegen Wrapped BTC (WBTC) op weg om de op een na meest geprefereerde weg te worden om BTC naar Ethereum te leiden. De substantiële stijging laat zien dat BTC-investeerders optimistisch zijn over de sector en jeuken om wat huid te krijgen in het DeFi-spel.